Hur funkar korttidsleasing?

Här nedan har vi försökt täcka in de flesta frågor runt Korttidsleasing och vi uppdaterar den löpande med nya frågor som eventuellt dyker upp.

Vad ingår om man hyr en bil på korttidsleasing?
Svar: Det mesta ingår som fria mil upp till 3000 km per månad, självrisk- & stöldriskreducering, kompletta vinterhjul, hjulskiftning, hjulförvaring, service, lånebil vid service, skatt, försäkring, mm. Km som överstiger 3000 km per månad i snitt under hyresperioden  debiteras med 3,75 kr inkl moms per km för både person- och transportbil. Kostnad för Trängselskatt/Infrastrukturavgift tillkommer för faktiska passager. 

Vad är minsta tiden för en korttidsleasing och hur länge kan jag hyra den som längst?
Svar: Minsta tiden är en månad och upp till 12 månader.

Hur går jag till väga om jag vill ha en korttidsleasing?
Svar: Du fyller i en bokningsförfrågan här på sidan och sedan återkommer vi till dig med en bokningsbekräftelse, om vi kan bekräfta efterfrågad bil. Finns efterfrågan bil inte tillgänglig så återkommer vi med förslag på tillgängliga alternativ.

Hur fungerar det med betalningen? 
Svar: Vid kreditkortsbetalning reserveras hyreskostnad plus 3.000kr i förskott inför varje påbörjad månad. Reservationen regleras efter avslutad hyra. Du får en kreditkortsspecifikation för varje månad. Har du ett kundnummer med kredit så sker fakturering månadsvis. Faktureringsavgift tillkommer.

Får flera personer köra hyrbilen?
Svar: Ja, det är möjligt om ni väljer att lägga till en extraförare. Alla förare måste finnas registrerade på hyresavtalet.

Får jag köra utomlands med hyrbilen?  
Svar: Ja, våra hyrbilar får efter skriftligt godkännande av Europcar köras utomlands. Observera att det finns restriktioner för vilka länder som vi godkänner. Utlandstillstånd utfärdas av uthyrande station mot en tilläggsavgift på 1.350kr inkl. moms. Utlandstillstånd för bilhyra inom Skandinavien kostar 425kr inkl. moms. Pris gäller tillsvidare men kan komma att ändras.

Får jag röka i bilen? 
Svar: Nej, alla våra hyrbilar är rökfria.

Om jag skulle vilja avsluta min korttidsleasing i förtid, medför det några egna kostnader?
Svar: Skulle du bryta avtalet mitt i en månad så kommer du att få stå för kostnaden hela den månaden.

Hur hanteras eventuella skador på bilen?
Svar: Sker en skada under hyresperioden så ska du kontakta uthyrningskontoret där du hämtade ut bilen samt att du ska skriva en skadeanmälan. Övrigt se våra allmänna hyresvillkor.

Kan jag teckna en skadekostnadseliminering på en korttidsleasing?
Svar:
Ja, vi erbjuder skadekostnadseliminering via Trygg Hansa för 1.500kr/mån för personbil och 1.900kr/mån för buss och transportbilar. www.trygghansa.se/europcar